1,5 kg soli
3 kg mrkve
1,5 kg petržele / pastiňák
1,5 kg celeru
libovolné množství natě petržele, celeru, libečku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
-všechnu zeleninu nastrouhat nejlépe na robotu na
jemné nudličky
-mezi kořenovou zeleninu je při strouhání robotem fajn
přidávat nať, abychom ji nemuseli krájet na drobno
-důkladně promícháme se solí
-co nejvíc "vyždímeme" šťávu, kterou díky soli
zelenina pustí
-nacpeme pořádně do připravených šroubovacích sklenic
-uzavřeme víčky a uskladníme třeba ve špíži
není třeba ji dávát do lednice / až načatou
...je to super !!! stále při ruce čerstvá zelenina do polévek, pod maso atd. a hlavně už nesolíme !!!
...možná ještě dodám, že používám chir. gumové rukavice, aby mi sůl nedráždila ruce