1 sklenice moravanky
20dkg měkkého salámu
1 střední cibule
3 kyselé okurky
sůl
1 malá tatarská omáčka
4-5vajec uvařených nadtvrdo
1 želatina na vařeni vaječné či salámové tlačenky
ocet.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
k nálevu z moravanky přidáme jednu lžíci octa, tři lžíce vody a sůl podle chuti. vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. želatinu můžeme také připravit zvláštˇ podle návodu na obalu. mezitím si uvaříme vejce nadtvrdo.oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli, salámu a k moravance, ze které jsme vyndali feferonku a cibulku. okurku a papriku z moravanky nakrájíme na kostičky. ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu. celou směs promícháme a nalijeme budˇ do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva, které lze koupit v papírnictví. tlačenku uložíme do chladu a necháme alesponˇ dvě hodiny ztuhnout. podáváme s pečivem.