| FormOffice | Rybář | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Domácí účto |
|
| ||||||||
Želatinová tlačenka z vajec | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 sklenice moravanky | ||||||||
Popis: k nálevu z moravanky přidáme jednu lžíci octa, tři lžíce vody a sůl podle chuti. vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. želatinu můžeme také připravit zvláštˇ podle návodu na obalu. mezitím si uvaříme vejce nadtvrdo.oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli, salámu a k moravance, ze které jsme vyndali feferonku a cibulku. okurku a papriku z moravanky nakrájíme na kostičky. ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu. celou směs promícháme a nalijeme budˇ do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva, které lze koupit v papírnictví. tlačenku uložíme do chladu a necháme alesponˇ dvě hodiny ztuhnout. podáváme s pečivem. |