8 kousků filetů z tresky (takové ty meče; v nouzi lze použít i "kostkové filé" v množství cca 200 g na porci)
2 lžíce kečupu bez škrobu (čili v našich podmínkách snad jen Heinz)
3-4 střední rajčata
citron
1/2 střední cibule
100-150 g strouhaného Eidamu
oregano
máslo nebo olivový olej (nemusí být Extra Virgin)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kousky tresky se opláchnou ve vodě smíchané s citronovou šťávou, osuší se a opečou se na másle (kdo ho nerad může použít olej).
Na pánvičce kde se dělala rybka se nechá zesklovatět na velmi jemné kousíčky nakrájená cibule, přidají se rajčata nakrájená na tenčí plátky a mírně se to osolí. Rajčata za chvilku pustí šťávu, ve které se tak 1-2 minuty dělají. Při míchání je dobré dávat pozor, aby z toho celého nevznikla kaše. K rajčatům se přidá kečup a ochutí se oreganem. Celé se to nechá ještě jednou přejít varem.
Porce ryby se nakladou do zapékací misky nebo pekáčku (tak aby utvořily souvislou plochu, mírně se osolí, na ně se navrství rajčatová směs a zasypou se rovnoměrně strouhaným sýrem. Následné zapékání v troubě (ne v mikrovlnce) trvá okolo 10 minut než se sýr dokonale rozpustí.