4 středně velké pórky
3 středně velká rajčata
1 menší kedlubna
1 svazek natě do polévky
125 g mozzarelly
sůl a pepř
125 g smetany
1/8 mléka
100 g strouhaného tvrdého sýra
např.parmazán
1/2 lžíce másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme ho na tenká kolečka. Rajčata nabodnem a přelijeme vroucí vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kolečka. Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Nať do polévky očistíme a drobně nasekáme.Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme na kostky.
2.Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a ve střídavých vrstvách do ní naskládáme pórek, rajčata a kedlubny. Na to pak rovnoměrně nasypeme polévkovou nať a dobře osolíme a opepříme.
3.Smícháme smetanu a mléko a nalijeme na zeleninu. Na podklad připravený k zapékání nasypeme nejprve tvrdý sýr a potom kostičky mozzarelly. Máslo nakrájíme na malé kousky a rozmístíme na podklad.
4.Pokrm připravený k zapékání dáme do studené trouby a pečeme ho při 160 stupních asi 40 minut, až se sýr roztaví a je do zlatova.