1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 sklenice sterilizovaných loupaných rajčat - cca 800 g
sůl
pepř
lžička oregána
lžička tabasca
6 vajec vařených natvrdo
tuk na vymaštění
2 balíčky kukuřičných lupínku - po 75 g
175 g strouhaného sýra
1/2 svazku petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oloupanou cibuli a česnek drobně nasekáme, Vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a během 3 minut necháme zpěnit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme oregánem a tabascem. Za občasného míchání dusíme nepřikryté 10 minut na mírném ohni. Oloupaná vejce nakrájíme na plátky. Dno vymaštěné zapékací formy vyložíme vrstvou kukuřičných lupínků, zakapeme troškou rajčatové omáčky a posypeme sýrem. Navrch rozložíme plátky vajec. Postup opakujeme do zprostředkování přísad. Poslední vrstvou je omáčka a sýr. Zapékáme 15-20 min v troubě předehřáté na 220 °C.