1 kg brambor (může být i více)
1 hlavička česneku (dle chuti i více)
2 balení šlehačky ke šlehání
sůl
200 g kuřecího nebo vepřového masa
hovězí bujón
4 lžíce sádla nebo másla
25 dkg tvrdého sýru (dle vaši chuti a výběru)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou.
Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Hovězím bujónem (opatrně aby jste to neměli moc slané).
na další vrstvu brambor prolisujeme hlavu česneku (rovnoměrně), přidáme orestované kostičky masa, posypeme bujónem a polijeme 1 šlehačkou.
Pak dáme další vrstvu brambor, kterou také posypeme Hovězím bujónem a polijeme druhou šlehačkou.
Pak dáme péci do předehřáté trouby a před koncem přidáme nastrouhaný nebo nakrájený sýr.