2,5 kg salátových okurek
5 větších cibulí
3 pol. lžíce soli
1,1 l vody
0,5 l 8% octa
0,5 kg cukru písek
kávovou lžičku sl. mleté papriky
čerstvého nakrájeného kopru
mletéhé černého pepře a kari
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Salátové okurky spolu s cibulí nakrájíme na tenké plátky, kolečka, promícháme se solí a necháme 1-2 hod. uležet.
Vodu, ocet, cukr společně s kořením povaříme 5 min. a ještě teplé přecedíme přes hustější sítko. Láhve plníme do 1/4 ještě teplým nálevem a plníme okapanou zeleninou. Po naplnění zeleninou dolijeme nálev 1 cm pod okraj sklenice, uzavřeme a sterilujeme 20 min. při teplotě 80 stupňů C.