4 ks zaječí stehna (lze i marinované)
1 ks střední cibule
60 g másla
1/2 l červeného vína
1 bobkový list
1 lžíce jalovce
sůl a pepř
svazek zeleniny do polévky
sklenici červeného zelí
1/8 jablečné šťávy
0,5 kg nudlí (bramborové knedlíky)
jablko (pomeranč)
cukr
tři lžice tmavé jíšky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky,cibuli rozřízneme na čtvrtky.Stehna opepříme a osolíme. Polovinu másla rozpálíme v pekáči a stehna zprudka opečeme přidáme zeleninu s cibulí a osmahneme.Potom podlijeme vínem a 1/2 l vody.Přidáme jalovec a bobkový list.Vše dusíme asi 45 minut.
oloupanou šalotku usmáhneme na zbylém másle, přidáme zelí,jablečnou šťávu a asi 20 minut dusíme.Na plátky nakrájené jablko přidáme do zelí.Osolíme a osladíme.
Uvaříme nudle
Udušená stehna vyjmeme.Omáčku propasírujeme.Uvedeme do varu a zahustíme jiškou.Dochutíme a podáváme.
Dobrou chuť.