500 g vepř. řízků
5 lžic olivového oleje
pepř
sůl
3 stroužky česneku
200 g choriza ( šp. klobása )
400 g žampionů
1 citron
petrželka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso na řízky omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a nudličky masa na něm po částech zprudka opečeme. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Česnek oloupeme, nadrobno rozkrájíme, vložíme do zbylého tuku a zesklovatíme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky a opékáme na česneku asi 3 minuty.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron vymačkáme a šťávou pokapeme žampiony. Houby přidáme k uzenině v pánvi a vše na středním ohni opékáme 6 - 8 minut. Osolíme a opepříme. Znovu přidáme maso a krátce prohřejeme. Petrželku opereme a osušíme. Pokrm ozdobíme petrželkou a můžeme podávat se širokými nudlemi nebo rýží.