| Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové se žampiony


Doba přípravy:00:25
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2016

Ingredience:

500 g vepř. řízků
5 lžic olivového oleje
pepř
sůl
3 stroužky česneku
200 g choriza ( šp. klobása )
400 g žampionů
1 citron
petrželka

Popis:

Maso na řízky omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a nudličky masa na něm po částech zprudka opečeme. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Česnek oloupeme, nadrobno rozkrájíme, vložíme do zbylého tuku a zesklovatíme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky a opékáme na česneku asi 3 minuty.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron vymačkáme a šťávou pokapeme žampiony. Houby přidáme k uzenině v pánvi a vše na středním ohni opékáme 6 - 8 minut. Osolíme a opepříme. Znovu přidáme maso a krátce prohřejeme. Petrželku opereme a osušíme. Pokrm ozdobíme petrželkou a můžeme podávat se širokými nudlemi nebo rýží.


Jít na recept Vepřové se žampiony >>