4 vepřové řízky
2 hrušky
sůl
mletý pepř
30 g tuku
omáčka:
1-2 lžíce hladké mouky
tuk
2 dl vody
2 dl bílého vína
1,25 dl smetany ke šlehání
sůl
cukr
kari koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem.