| Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | FormOffice | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Omalovánky | Pletení | Rybář |
|
| ||||||||
Vepřové řízky s hruškami | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 vepřové řízky | ||||||||
Popis: Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem. |