| Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | FormOffice | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Omalovánky | Pletení | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové řízky s hruškami


Doba přípravy:
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:6.7.2016

Ingredience:

4 vepřové řízky
2 hrušky
sůl
mletý pepř
30 g tuku
omáčka:
1-2 lžíce hladké mouky
tuk
2 dl vody
2 dl bílého vína
1,25 dl smetany ke šlehání
sůl
cukr
kari koření

Popis:

Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem.


Jít na recept Vepřové řízky s hruškami >>