|
Recept na Vánoční slovenská zelňačka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky, dáme je na rozpálené vepřové sádlo zesklovatět. Než k tomu dojde připravíme si suché houby, které na cibulku vhodíme a necháme s cibulkou produsit. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a na sklovatou cibuli a podušené houby ji vhodíme a necháme mírně opéci. Poté hrnec stáhneme z ohně a na podklad nasypeme sladkou i ostrou papriku. Necháme ji v sádle rozpustit, hrnec vrátíme na oheň a podklad zalijeme šťávou z kysaného zelí rozředěnou vodou (cca 3-4 dcl). Uvedeme vše do varu a vložíme na drobno nakrájené kysané zelí, doplníme vodou
přikryjeme poklicí a necháme asi 25 - 30 min vařit, až zelí změkne. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a kdo chce (původně se nepoužívala) může dochutit ještě VEGETOU nebo jugoslávskou PODRAVKOU. Polévka se nazahušťuje, podává se s chlebem a má vytvořit podmín- ky pro konzumaci dalších štědrovečerních dobrot.
Dobrou chuť
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Vánoční slovenská zelňačka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/vanocni-slovenska-zelnacka">Recept: Vánoční slovenská zelňačka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vánoční slovenská zelňačka:
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|