| Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Vánoční slovenská zelňačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg kysaného bílého zelí | ||||||||
Popis: Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky, dáme je na rozpálené vepřové sádlo zesklovatět. Než k tomu dojde připravíme si suché houby, které na cibulku vhodíme a necháme s cibulkou produsit. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a na sklovatou cibuli a podušené houby ji vhodíme a necháme mírně opéci. Poté hrnec stáhneme z ohně a na podklad nasypeme sladkou i ostrou papriku. Necháme ji v sádle rozpustit, hrnec vrátíme na oheň a podklad zalijeme šťávou z kysaného zelí rozředěnou vodou (cca 3-4 dcl). Uvedeme vše do varu a vložíme na drobno nakrájené kysané zelí, doplníme vodou |