na utopence:
16 nožek párkového (nebo podobné)
čerstvá cibule (dle odhadu)
sterilované sladkokyselé okurky (dle odhadu)
obyčejná hořčice
chili
nálev:
1 l vody
0,5 l octa
2 lžičky soli
2,5 lžíce cukru krystal
nové koření
pepř celý
bobkový list
hořčičné semeno
špetka tymiánu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Párkový tři krát podél naříznout, do krajních řezů dát proužky kyselých okurek, do prostředního řezu namazat obyčejnou hořčici, nasypat tošku chili (podle toho, kdo má jak rád ostré a nebo taky možno chili vynechat) a vložit cibuli (nakrájenou na půlkolečka). Připravené utopence naskládat do vhodné nádoby a zalít vařícím nálevem (množství nálevu odhadem dle nádoby). Po vychladnutí dát do ledničky, tam nechat minimálně týden (nejlépe 14 dnů).