|
Recept na Tvarůžky naložené v pivu
|
|
|
| |
Postup přípravy:Dlouhodobým výzkumem jsem si osvojil tento postup: tvarůžky nakrájím na kostičky 1x0,5x0,5 cm vložím do sklenice s uzávěrem a zaliji pivem. Používám co nesladší pivo a rozhodně 10° (i když piju jen "dvanáctku"), jinak je výsledek příliš hořký. Stejně tak jsem přestal používat kmín (v kombinaci s pivem posouvá opět pokrm chuťově do nežádoucích poloh). Stejně tak cibule - tu si kladu až na hotové tvarůžky na chlébu. Sýrečky musí být "zdravé" - nesmí být uvnitř tvarohovité. Takto uchystané tvarůžky nechám několik hodin při pokojové teplotě dojít do stavu, který připomíná "tání ledu". Chci-li proces zrání zpomalit, dám sklenici do chladničky. Čerstvý chléb bohatě namažu máslem (nikoliv nějakou nahrážkou), pokladu uzrálými tvarůžky, posypu (hodně) lahůdkovou mletou paprikou a sladkou cibulí (šalotka, holandská, španělská...). K tomu se hodí samozřejmě pivo, ale skvělé je i mléko nebo teplý černý čaj.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Tvarůžky naložené v pivu, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/tvaruzky-nalozene-v-pivu">Recept: Tvarůžky naložené v pivu</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Tvarůžky naložené v pivu:
|