| Rybář | EET Účtenky | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Email šablony | Snadné hubnutí | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tvarůžky naložené v pivu


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2014

Ingredience:

tvarůžky 1 bal
pivo 10° 1 dcl

Popis:

Dlouhodobým výzkumem jsem si osvojil tento postup: tvarůžky nakrájím na kostičky 1x0,5x0,5 cm vložím do sklenice s uzávěrem a zaliji pivem. Používám co nesladší pivo a rozhodně 10° (i když piju jen "dvanáctku"), jinak je výsledek příliš hořký. Stejně tak jsem přestal používat kmín (v kombinaci s pivem posouvá opět pokrm chuťově do nežádoucích poloh). Stejně tak cibule - tu si kladu až na hotové tvarůžky na chlébu. Sýrečky musí být "zdravé" - nesmí být uvnitř tvarohovité. Takto uchystané tvarůžky nechám několik hodin při pokojové teplotě dojít do stavu, který připomíná "tání ledu". Chci-li proces zrání zpomalit, dám sklenici do chladničky. Čerstvý chléb bohatě namažu máslem (nikoliv nějakou nahrážkou), pokladu uzrálými tvarůžky, posypu (hodně) lahůdkovou mletou paprikou a sladkou cibulí (šalotka, holandská, španělská...). K tomu se hodí samozřejmě pivo, ale skvělé je i mléko nebo teplý černý čaj.


Jít na recept Tvarůžky naložené v pivu >>