Na těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla (eventuelně hery)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy
1 hrnek cukru
2 vejce
1/2 hořčičné sklenice oleje
2 lžíce rumu
1 vanilkový pudink (možno i s jinou příchutí) nevařený
1/2 litru vlažného mléka
čokoláda na vaření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180 °C, že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá eventuelně nahnědlá. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější). Při servírování je možno dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.