1 kg zadního hovězího masa
0,5 kg krůtích prsíček
0,5 kg uzeného plecka nebo krkovice
sůl
pepř
tymián
olej
sklenice červeného vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí maso rozklepeme na 1 cm vysoký plátek.
Plátek potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Roládu zabalíme a necháme odležet 1 hodinu v lednici.
Krůtí prsíčka připravíme stejně jako hovězí.
Po odležení hovězí rozložíme, poklademe krůtími prsíčky a uzeným masem.
Všechno zatočíme do rolády, svážeme provázkem, potřeme olejem po celém povrchu a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo.
Podlijeme sklenicí červeného vína a pod poklicí pečeme na 200°C asi 1,5 hodiny.