300 g těstovin (mušle apod.)
sůl
250 g zeleného chřestu
150 g hrášku
150 g zelených fazolek
1 lžička másla
1 lžička cuktu
100 ml bílého vína
1 lžíce olivového oleje
mletý pepř
50 g parmazánu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a promícháme s olivovým olejem. Chřest omyjeme, odřízneme konce stonků a oloupeme tenkou slupku od hlavičky směrem dolů. Fazolky očistíme a překrojíme.
Dáme vařit vodu, osolíme ji, osladíme a přidáme máslo a bílé víno. Do vroucí ochucené vody vložíme očištěný chřest, fozolky a vaříme bez poklice asi 3 - 5 minut. Pak přidáme hrášek a ochutnáme. Scedíme a krátce zchladíme v ledu nebo ledové vodě pro uchování barvy. Uvařený chřest šikmo překrojíme na poloviny nebo třetiny a promícháme s těstovinami, hráškem a fazolkami. Podáváme se strouhaným parmazánem a čersvě mletým pepřem.