|
Recept na Talíř pana Rettiga
|
|
|
| |
Postup přípravy:Osolenou a pokmínovanou kachnu upečeme na pekáčku doměkka. Kotlety naklepeme, nakrojíme, aby se nekroutily, a po každé straně opečeme po 2 minutách. V polovině pečení kachny je přidáme do pekáčku a společně připravujeme.
Mezitím očistíme a nakrájíme hlávkové zelí. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Na polovinu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, necháme zpěnit a dáme bílé zelí, na druhou část cibulky pak červené. Obě zelí malinko podlijeme, osolíme, přidáme kmín, přiklopíme pokličkou a dusíme. Nakonec dochutíme octem a cukrem.
Špekové knedlíky připravíme obvyklým způsobem, navíc do těsta přidáme nasekanou zelenou petrželku. Před podáváním nakrájíme uzené maso na plátky a krátce napaříme. Klobásy přepůlíme, ozdobně nařízneme a rychle opečeme. Na talíří podáváme porci kachny, plátek uzeného, polovinu opečené klobásy, zelí bílé i červené a špekové knedlíky.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Talíř pana Rettiga, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/talir-pana-rettiga">Recept: Talíř pana Rettiga</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Talíř pana Rettiga:
|