| Omalovánky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Recepty doma | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Email šablony | FormOffice | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Talíř pana Rettiga


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:30.8.2014

Ingredience:

6 vepřových kotlet (po 100g)
1000 g kachna
uzené maso vařené (pečínka
krokovice 60 g na porci)
3 ks klobásy
2 x 500 g čerstvé bílé a červené zelí
50 g slanina
sůl, kmín
čerstvá zelená petrželka do špekových knedlíků

Popis:

Osolenou a pokmínovanou kachnu upečeme na pekáčku doměkka. Kotlety naklepeme, nakrojíme, aby se nekroutily, a po každé straně opečeme po 2 minutách. V polovině pečení kachny je přidáme do pekáčku a společně připravujeme.

Mezitím očistíme a nakrájíme hlávkové zelí. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Na polovinu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, necháme zpěnit a dáme bílé zelí, na druhou část cibulky pak červené. Obě zelí malinko podlijeme, osolíme, přidáme kmín, přiklopíme pokličkou a dusíme. Nakonec dochutíme octem a cukrem.

Špekové knedlíky připravíme obvyklým způsobem, navíc do těsta přidáme nasekanou zelenou petrželku. Před podáváním nakrájíme uzené maso na plátky a krátce napaříme. Klobásy přepůlíme, ozdobně nařízneme a rychle opečeme. Na talíří podáváme porci kachny, plátek uzeného, polovinu opečené klobásy, zelí bílé i červené a špekové knedlíky.


Jít na recept Talíř pana Rettiga >>