1kg vepřové kýty
tuk na smažení
1 větší cibule
hladká mouka
3dl mléka
2dl smetany
sardelová pasta
sterilovaná okurka
sůl pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na menší plátky,naklepeme osolíme,opepříme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.Maso vyjmem a ve zbylém tuku omažíme cibuli do růžova.Podlijeme vodou,vložíme plátky masa a dusíme do měkka.Po hodině maso vyjmeme a šťávu zaprášíme hl.moukou a přidáme 3dl mléka.Povaříme a přidáme smetanu.Potom přidáme 1-2 lžičky sardelové pasty,nastrouháme sterilovanou okurku a ochutíme dle potřeby.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík,rýži,nebo těstoviny