Špenát očistíme,opereme a listy krátce povaříme v osolené vodě. V míse promícháme mleté maso s 1 nadrobno pokrájenou cibulí, namočenou a vymačkanou žemlí a vejcem. Hmotu osolíme a okořeníme. Rozetřeme ji na pomoučenou fólii. Sýr nakrájíme na kostičky,promícháme asi s třetinou vařeného špenátu, dáme na maso a opatrně zavineme. Šišku položíme na pekáček vypláchnutý studenou vodou a upečeme do zlatova.
Mezi tím umícháme z másla a mouky světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a vývarem a krátce povaříme. V horké omáčce rozpustíme zbylý sýr.Podle chuti ještě přisolíme a okořeníme. Zbylou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme špenát a dusíme jej doměkka. Sekanou pečeni nakrájíme na plátky. Podáváme se špenátem a vařenými brambory.