Kuřecí maso nakrájené na kostky cca 2,5x2,5 cm lehce osolíme a rozmícháme v misce se Solamylem. Rozehřejeme pánev, přidáme sádlo a do horkého sádla vložíme maso. Smažíme na prudkém ohni a rychle oddělujeme kostky masa od sebe. Za stálého míchání smažíme maso asi 4 minuty. Maso z pánve děrovanou lžící vyjmeme stranou do misky. Na tuku v pánvi osmažíme cibuli se slaninou do měkka, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, přidáme pokrájené sterilizované zelí i s nálevem a rozdrobenou kostku bujonu. Zelí dusíme do skoroměkka. V hrnku si rozkvedláme smetanu se lžící hladké mouky, zelí zalijeme a povaříme ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme kuřecí maso, rozetřený česnek ještě 2 minuty povaříme a dle potřeby dochutíme. Jako přílohu podáváme knedlíky.