| Rybář | EET Účtenky | DWN.cz | Hromadné emaily | Omalovánky | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Segedínský kuřecí guláš


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.12.2013

Ingredience:

400 g kuřecích prsou
2 polévkové lžíce sádla
60g slaniny na kostičky nakrájené
2 velké cibule
1 stroužek česneku
320g bílého sterilizovaného zelí (menší sklenice)
2 čajová lžička sladké papriky
250 ml 7% smetany
1 polévková lžíce hladké mouky
kostka drůbežího bujónu
kmín

Popis:

Kuřecí maso nakrájené na kostky cca 2,5x2,5 cm lehce osolíme a rozmícháme v misce se Solamylem. Rozehřejeme pánev, přidáme sádlo a do horkého sádla vložíme maso. Smažíme na prudkém ohni a rychle oddělujeme kostky masa od sebe. Za stálého míchání smažíme maso asi 4 minuty. Maso z pánve děrovanou lžící vyjmeme stranou do misky. Na tuku v pánvi osmažíme cibuli se slaninou do měkka, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, přidáme pokrájené sterilizované zelí i s nálevem a rozdrobenou kostku bujonu. Zelí dusíme do skoroměkka. V hrnku si rozkvedláme smetanu se lžící hladké mouky, zelí zalijeme a povaříme ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme kuřecí maso, rozetřený česnek ještě 2 minuty povaříme a dle potřeby dochutíme. Jako přílohu podáváme knedlíky.


Jít na recept Segedínský kuřecí guláš >>