FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Sedmikrásková omáčka [teplá]
|
|
|
| |
Inredience:malá hrst čerstvých květů sedmikrásky,
100 ml převařené vody,
citrónová šťáva (asi z půlky citrónu),
200 ml bílého vína,
1 kávová lžička másla,
1 kávová lžička hladké mouky,
2 kávové lžičky medu (květového - světlého),
špetka mletého bílého pepře,
malý kousek celé skořice,
jeden malý bobkový list,
sůl
|
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Čerstvě nasbírané sedmikráskové květy vhodíme do deci vroucí vody, přidáme citrónovou šťávu a necháme projít varem asi minutu, sundáme ze zdroje tepla a necháme přikryté vyluhovat do vychladnutí
Máslo rozehřejeme a zaprášíme moukou. Lehce osmahneme a zalijeme vínem. Počkáme na var, přidáme med a koření a za stálého míchání vaříme, dokud se med nerozpustí. Poté přes plátýnko propasírujeme výluh z sedmikráskových květů a osolíme. Vaříme, dokud omáčku nezredukujeme na potřebnou hustotu. Vyndáme skořici a bobkový list a můžeme servírovat; hodí se zejména k tmavým masům (roštěná), ale ani krůtí maso touto omáčkou nepohrdne, ba ani sojové.
POZNÁMKA: Pokud nemáme čerstvé květy sedmikrásek, pak můžeme použít sušené; ovšem je třeba přes noc namočit je ve víně.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Sedmikrásková omáčka [teplá], zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/sedmikraskova-omacka-tepla">Recept: Sedmikrásková omáčka [teplá]</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sedmikrásková omáčka [teplá]:
|