| Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sedmikrásková omáčka [teplá]


Doba přípravy:00:29
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:18.3.2016

Ingredience:

malá hrst čerstvých květů sedmikrásky,
100 ml převařené vody,
citrónová šťáva (asi z půlky citrónu),
200 ml bílého vína,
1 kávová lžička másla,
1 kávová lžička hladké mouky,
2 kávové lžičky medu (květového - světlého),
špetka mletého bílého pepře,
malý kousek celé skořice,
jeden malý bobkový list,
sůl

Popis:

Čerstvě nasbírané sedmikráskové květy vhodíme do deci vroucí vody, přidáme citrónovou šťávu a necháme projít varem asi minutu, sundáme ze zdroje tepla a necháme přikryté vyluhovat do vychladnutí
Máslo rozehřejeme a zaprášíme moukou. Lehce osmahneme a zalijeme vínem. Počkáme na var, přidáme med a koření a za stálého míchání vaříme, dokud se med nerozpustí. Poté přes plátýnko propasírujeme výluh z sedmikráskových květů a osolíme. Vaříme, dokud omáčku nezredukujeme na potřebnou hustotu. Vyndáme skořici a bobkový list a můžeme servírovat; hodí se zejména k tmavým masům (roštěná), ale ani krůtí maso touto omáčkou nepohrdne, ba ani sojové.
POZNÁMKA: Pokud nemáme čerstvé květy sedmikrásek, pak můžeme použít sušené; ovšem je třeba přes noc namočit je ve víně.


Jít na recept Sedmikrásková omáčka [teplá] >>