500 g rybízu
Těsto:
180 g másla
180 g cukru
1 baliček vanilkového cukru
špetka soli
4 vejce
350 g polohrubé mouky
150 g mletých mandlí
1/2 balíčku kypřícího prášku
Krém:
2 vejce
30 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky.
Těsto:
Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz.
Krém:
Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.