| EET Účtenky | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybízová bublanina s krémem


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:30
Autor:
Přidáno/změněno:19.8.2013

Ingredience:

500 g rybízu
Těsto:
180 g másla
180 g cukru
1 baliček vanilkového cukru
špetka soli
4 vejce
350 g polohrubé mouky
150 g mletých mandlí
1/2 balíčku kypřícího prášku
Krém:
2 vejce
30 g cukru
200 ml smetany ke šlehání

Popis:

Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky.
Těsto:
Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz.
Krém:
Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.


Jít na recept Rybízová bublanina s krémem >>