1 kg rybího filé
šťáva z citrónu
sůl
3 lžíce jemné hořčice
500 g rajčat
3 cibule
30 g másla
2 lžíce sekané pažitky
čerstvě mletý černý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rybí filé opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme citrónovou šťávou, mírně osolíme a po jedné straně otřeme hořčicí. Filé nakrájíme napříč na nudličky asi 3 cm široké. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mírně posolíme. Rybí nudličky a plátky rajčete střídavě navrstvíme do předem namočeného římského hrnce. Oloupané cibule nadrobno nakrájíme a zpěníme na tuku. Spolu se sekanou pažitkou posypeme rybu i rajčata a vše opepříme. Nyní hrnec přikryjeme a vsuneme do studené trouby. Pečeme asi 45 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160°C a v plynové na stupni 4 nebo 5. Příprava trvá cca 20 minut, pečení cca 45 minut.