2 slanečci (vykostění
lze koupit ve special. rybích prodejnách - býv. Rybena)
1 větší cibule
3 velké brambory
2 červené řepy
3 mrkve
2 kyselá jablka
1 natvrdo uvařené vejce
1,5 sklenice majonézy
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rybu nakrájíme na malé kousky (1x1 cm). Uvaříme brambory ve slupce, mrkev, řepu a vše zchladíme. Všechnu zeleninu a jablko očistíme a nastrouháme na velkém nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Na větší mísu dáme dospodu vrstvu ryby, pak vrstvu cibule a pomažeme majonézou (ne všechnu, nechte si i na další vrstvy!). Dál klademe vrstvu brambor, posolíme (!) a pomažeme majonézou. Další vrstvy tvoří vždy vrstva řepy a vrstva mrkve. Každou vrstvu mažeme majonézou a solíme. Poslední vrstvu tvoří jablka. Tu opět pomažeme majonézou, posolíme, posypeme nastrouhaným natvrdo uvařeným vajíčkem a ozdobíme sekanou petrželkou. Nejlepší je salát alespoň půl hodiny odležený v ledničce.