- obrané maso z kuřecího korpusu z polévkového vývaru,
(může být jakékoliv maso dříve tepelně zpracované)
doplněné nakrájenými nudličkami z 2 nožek párkového
salámu...celkem 40-50dkg
- 4 vrchovaté pol. lžíce hladké mouky
- 4 vajíčka
- 1 pol. lžíce sojové (nebo wor.) omáčky
- 1 vrchovatá lžička KARI koření
- 1 cibule (nemusí být úplně na drobno)
- podle chuti špetka soli a pepře
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny ingredience smícháme dohromady, aby vznikla hmota nepříliš tekutá, ale ani hustá (asi jako na bramborák). Potom už jenom rozehřejeme pánvičku s olejem, naneseme připravenou směs a smažíme. Po osmažení první strany řízek rozříznu na 2 poloviny, lépe se obrací, osmaží se druhá strana a může se podávat na stůl.
Jako příloha mohou být vařené brambory s tatarskou omáčkou nebo nějaký zeleninový salát.