1 kg polohrubé mouky
1 šlehačka
2 vejce
1 vejce na potření
1/4 mléka
4 lžíce oleje
14 dkg cukru
1 kostka kvasnic - droždí
sůl
citronová kůra
rozinky - 2 hodiny namočené
mandle - spařené, oloupané a nasekané
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z droždí a trošku mléka, cukru uděláme (udělá se sám) kvásek. Vše ostatní hodíme do mísy (mimo rozinek a mandlí) a spolu s kváskem propracujeme, pak necháme těsto kynout a vykynout. Pak přidáme rozinky a vytvoříme 2 úhledné mazance a opět necháme vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě (200´C) asi 20 minut, a pak při 150´C dopečeme - asi 25 minut.
Necháme řádně vychladnout a až potom krájíme!