Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
|
Recept na Račanský makovník a ořechovník
|
|
|
| |
Postup přípravy:těsto:
Žĺtka, cukor a maslo vymiešame v miske do penista alebo vyšľaháme šľahačom na cesto, pridáme múku a kvások. Kvások pripravíme z 1/8 l vlažného mlieka, do ktorého pridáme štipku soli, 1 kávovú lyžičku kryštáľového cukru, rozmrvené kvasnice a posypeme 1 malou lyžičkou hladkej múky.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť l hodinu. Potom cesto vyklopíme na dosku a vypracujeme tri alebo štyri malé cestá. Tie vyvaľkáme, naplníme orechovou alebo makovou plnkou, rovnomerne rozotrieme, zvinieme, položíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom s 1 kávovou lyžičkou oleja. Pečieme spolu asi 40 minút - 20 minút pri teplote 180st.C, potom ju znížime na 160st.C.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Račanský makovník a ořechovník, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/racansky-makovnik-a-orechovnik">Recept: Račanský makovník a ořechovník</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Račanský makovník a ořechovník:
|