| Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Račanský makovník a ořechovník


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:29.11.2010

Ingredience:

Na prípravu cesta:
1/8 masla
půl kg polohrubej múky
2 žĺtky
50 g cukru
štipku soli
1/8 l mlieka
1 kocku kvasníc
1 kávovú lyžičku hladkej múky na kvások
maková alebo orechová plnka :
půl kg maku alebo orechov,
približne půl kg kryštálového cukru (podľa chuti),
2 vrecká vanilkového cukru,
trochu vriacej vody

Popis:

těsto:
Žĺtka, cukor a maslo vymiešame v miske do penista alebo vyšľaháme šľahačom na cesto, pridáme múku a kvások. Kvások pripravíme z 1/8 l vlažného mlieka, do ktorého pridáme štipku soli, 1 kávovú lyžičku kryštáľového cukru, rozmrvené kvasnice a posypeme 1 malou lyžičkou hladkej múky.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť l hodinu. Potom cesto vyklopíme na dosku a vypracujeme tri alebo štyri malé cestá. Tie vyvaľkáme, naplníme orechovou alebo makovou plnkou, rovnomerne rozotrieme, zvinieme, položíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom s 1 kávovou lyžičkou oleja. Pečieme spolu asi 40 minút - 20 minút pri teplote 180st.C, potom ju znížime na 160st.C.


Jít na recept Račanský makovník a ořechovník >>