5 vajec
250 g cukru krysral
5 lžíc teplé vody
250 g polohr. mouky
1/2 prášku do pečiva
2 čokoládové pudinky
1 l mléka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
těsto:
5 bílků vyšlehat, přidat 250 dkg cukru krystal, postupně přidávat žloutky, 5 lžíc teplé vody, 250 dkg polohrubé mouky a 1/2 pdp.těsto dát na plech a na něj rovnoměrně pokládat hromádky pudingu (lžíci, nebo naběračkou) a dát péct.
puding: 1 l mléka, 2 čokoládové pudinky a uvařit s cukrem.
na studený koláč natřít krém a nechat přes noc ztuhnout.
krém: 800 ml zakysané smetany + 2 vanil. cukry + 3 lžíce cukru krystal + 2 šlehačky v prášku (připravit dle návodu bez cukru)
na krém nastrouhat čokoládu, nebo posypat kakaem.