|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|
Recept na Pravé slovenské halušky podle Ludovíta
|
|
|
| |
Postup přípravy:Dáme variť zemiaky (3/4 kg) až do mäkka a necháme ich vychladnúť.
Vychladnutie je nutné, kvôli tomu že horúce zemiaky by do seba vstrebali
priliš veľa múky. Do vychladnutých zemiakov pridame múku (300 g) vajcia (2
ks) trošku soli a vypracujeme hladké cesto. Cesto by sa nám nemalo lepiť na
ruky. Ak sa lepí, pridáme, ...posypeme cesto ešte trochu múku. Potom vezmeme
haluškovník (ide o zariadenie, ktoré má v sebe dierky a cez nej pretláčame
cesto) a cesto cez neho pretláčame do vracej, osolenej vody. Ak nemáme
haluškovník, kladieme si na dosku postupne cesto a nožíkom oddeľujeme cesto
po drobných kúskoch a nožom ich presúvame do vriacej vody. Halušky keď sú
uvarené vyplávajú navrch potom čo viacu vodu s variacimi haluškami pomiešame
vareškou. Tieto sitkom (cedníkom) vyberáme a vkladáme do myse. Bryndzu
vezmeme a nariedime ju troškou mlieka a tu nalejeme na hlaušky. Navrch
vylejeme roztopenú (vytopenú) chrumkavo opečenú slaninku. (Alternatívou
obyčajnej vyudenej slaninky je i slaninka oravská.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Pravé slovenské halušky podle Ludovíta, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/prave-slovenske-halusky-podle-ludovita">Recept: Pravé slovenské halušky podle Ludovíta</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pravé slovenské halušky podle Ludovíta:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Uzeniny
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|