česnek 1 až 3 stroužky
sůl
játra 150 g
hovězí maso 300 g
vejce 1 ks
pepř
čestvá kořenová zelenina
pohanková mouka 1 lžíce
připravená pohanka (nabobtnalá) 50 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do studené vody dáme vařit hovězí maso na polévku. Přidáme trochu polévkového koření - sůl, nové koření, vegetu. Česnek a kořenovou zeleninu očistíme a přidáme k masu - kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.
Do umletých jater přidáme rozetřený česnek, pepř, vejce, připravenou nabobtnalou pohanku a směs spojíme lžící pohankové mouky. Vše promícháme a případně dohustíme pohankovou moukou a nepatrně osolíme. Než se vývar provaří, můžeme si vyválet pohankové - játrové knedlíčky.
Do hotového hovězího vývaru - scezeného přes síto, vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme.
Nakonec do polévky můžeme nakrájet vařené maso a nastrouhat vařenou mrkev.