| Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | EET Účtenky | Domácí účto | Rybář | Omalovánky | FormOffice | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polévka s játrovými knedlíčky II.


Doba přípravy:02:20
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:29.9.2015

Ingredience:

česnek 1 až 3 stroužky
sůl
játra 150 g
hovězí maso 300 g
vejce 1 ks
pepř
čestvá kořenová zelenina
pohanková mouka 1 lžíce
připravená pohanka (nabobtnalá) 50 g

Popis:

Do studené vody dáme vařit hovězí maso na polévku. Přidáme trochu polévkového koření - sůl, nové koření, vegetu. Česnek a kořenovou zeleninu očistíme a přidáme k masu - kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.
Do umletých jater přidáme rozetřený česnek, pepř, vejce, připravenou nabobtnalou pohanku a směs spojíme lžící pohankové mouky. Vše promícháme a případně dohustíme pohankovou moukou a nepatrně osolíme. Než se vývar provaří, můžeme si vyválet pohankové - játrové knedlíčky.

Do hotového hovězího vývaru - scezeného přes síto, vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme.
Nakonec do polévky můžeme nakrájet vařené maso a nastrouhat vařenou mrkev.


Jít na recept Polévka s játrovými knedlíčky II. >>