|
Recept na Plněné maďarské zelné listy
|
|
|
| |
Postup přípravy:Na osmahnutou cibulku dáme mleté vepřové maso (asi 1/2 kg.) Smícháme s 10 dkg rýže,pepřem, paprikou, solí. Podusíme a necháme vychladnout, pak přidáme vejce a trochu vody a promícháme. V hrnci povaříme hlávku zelí s konicky vyříznutým košťálem, pak odloupneme listy pro zabalení masa a zbytek se pokrájí nadrobno. Dva malé rajčatové protlaky se smíchají s trochou vody. Do kastrolu položíme rozkrájený bůček nebo slaninu (asi 15 dkg), dno se pokryje 1/4 kg kyselého zelí, na zelí položíme připravené balíčky zelných listů s masovou směsí, zase přikryjeme zelím, vrstva závitků, na to pokrájené zelí. Zalijeme vodou, asi 3/4 pokrytí, na to rajský protlak a dusí se. Když je to hotové, uděláme jíšku, přidáme papriku, jíšku zalijeme vodou a tím zalijeme závitky. Vše povaříme. Je na to dobrá zakysaná smetana.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Plněné maďarské zelné listy, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/plnene-madarske-zelne-listy">Recept: Plněné maďarské zelné listy</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Plněné maďarské zelné listy:
|