| Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Rybář | Formuláře na PC | Omalovánky | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Snadné hubnutí | Pletení | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné maďarské zelné listy


Doba přípravy:01:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

mleté vepřové maso - 1/2 kg
10 dkg rýže
pepř
paprika
sůl
cibule
vejce
hlávka zelí
2 rajčatové protlaky
bůček nebo slanina
0,25 kg kysaného zelí
zakysaná smetana

Popis:

Na osmahnutou cibulku dáme mleté vepřové maso (asi 1/2 kg.) Smícháme s 10 dkg rýže,pepřem, paprikou, solí. Podusíme a necháme vychladnout, pak přidáme vejce a trochu vody a promícháme. V hrnci povaříme hlávku zelí s konicky vyříznutým košťálem, pak odloupneme listy pro zabalení masa a zbytek se pokrájí nadrobno. Dva malé rajčatové protlaky se smíchají s trochou vody. Do kastrolu položíme rozkrájený bůček nebo slaninu (asi 15 dkg), dno se pokryje 1/4 kg kyselého zelí, na zelí položíme připravené balíčky zelných listů s masovou směsí, zase přikryjeme zelím, vrstva závitků, na to pokrájené zelí. Zalijeme vodou, asi 3/4 pokrytí, na to rajský protlak a dusí se. Když je to hotové, uděláme jíšku, přidáme papriku, jíšku zalijeme vodou a tím zalijeme závitky. Vše povaříme. Je na to dobrá zakysaná smetana.


Jít na recept Plněné maďarské zelné listy >>