3 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce kečupu
2 lžíce suchého bílého vína
2 lžičky sušeného hovězího vývaru
špetka cayenského pepře
sůl
1 nakyslé jablko
1 středně velká cibule
4 dlouhé
tenké
hrubě mleté klobásy
každá o váze asi 200 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Marináda:
Hořčici smícháme s kečupem, vínem, hovězím vývarem, cayenským pepřem (opatrně dávkovat!) a solí. Marinádu dáme do malé misky a připravíme ke grilování.
Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé proužky. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 12 dílků.
Každou klobásku stočíme do tvaru šneka a nabodneme na dlouhou grilovací jehlu. Do vzniklých mezer zasuneme proužky jablka a kousky cibule.
Šneky grilujeme asi 6 minut z každé strany. Během grilování je několikrát potřeme připravenou omáčkou.
Přílohy: jogurtová omáčka s karí a bageta