200 g fazolí
stroužek česneku
2 bobkové listy
2 lžíce oleje
cibule
3 papriky
400 g vepřové plece
kmín
lžíce hladké mouky
lžíce rajského protlaku
chilli
200 ml vývaru
200 ml piva
sůl,pepř
petrželová nať
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Fazole namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a prolisovaný česnek. Druhý den ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, okořeníme, zasypeme moukou a orestujeme. Z fazolí slijeme všechnu vodu a přimícháme maso spolu s nudličkami paprik a rajským protlakem. Podlijeme vývarem a pivem a na mírném ohni dusíme pod pokličkou doměkka. Dochutíme a posypeme petrželovou natí.