|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Pickles - salát z kvašené zeleniny
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama a hodně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 5-7 dnů kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování. Je možné pužít i jinou zeleinu ale nesmí se tam dát křen zabraňuje kvašení. Jedině až po vykvašení.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Pickles - salát z kvašené zeleniny, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/pickles-salat-z-kvasene-zeleniny">Recept: Pickles - salát z kvašené zeleniny</a>
|
| |
| | |
Uživatelská diskuse k receptu Pickles - salát z kvašené zeleniny:
|
(3 příspěvků) 1 |
kvašená zelenina
Doporučuji si koupit pružinu na zelí - stojí pouze kolem 45 Kč, hledejte na internetu. Tu můžete použít na zavařovačku a vždy si udělat z týden čerstvou kvašenou zeleninu nebo zelí bez problému a to vždy v ledničce po ruce. Přeji hodně
úspěchů!!
Napsal: Inka dne 7.2.2016 13:00:24
|
Zatížení zeleniny
Já zatěžuji zeleninu ve sklenici nebo okurky na kvašení v hrnci tak, že vezmu igelitový, neděravý sáček, naplním jej vodou podle potřeby ( 1 l = 1 kg ) a ten umístím na zeleninu, okurky a pod. Nemusím vyřezávat žádná kolečka a shánět kameny na zatížení. Zkuste to !
Napsal: Vladimír Dudek dne 7.11.2010 09:30:04
|
dotaz
Omlouvám se, že nehodnotím Vaš recept, ale svůj nezdar. Koupila jsem si keramický hrnek na pickles cca na 1 a 1/2 kg zeleniny. Zeleninu (mrkev, celer, petržel, pór) jsem pečlivě umyla, nastrouhala, prosolila a dala kvasit.Protože skutečně pustila málo vody, zalila jsem ji, jak doporučujete, studenou převařenou vodou se solí. Asi za 4 dny jsme ochutnali, byla hodně slaná, ale jinak dobrá. Odjeli jsme na týden a po návratu jsem zjistila, že je navrchu úplně plesnivá. Teď mám strach zeleninu v hrnku znovu nechat kvasit. Čím to mohlo být? Děkuji za odpověď.
Napsal: Irena Henzlová dne 15.1.2010 23:35:30
|
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pickles - salát z kvašené zeleniny:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Saláty
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|