400 g krátkých těstovin (penne rigate)
450 g rajčat
50 g ančoviček
50 g rozinek
25 g piniových oříšků
4 polévkové lžíce passata di pomodoro
feferonka
olivový olej
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozinky namočíme na 15 minut do vlažné vody a mezitím spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je a nakrájíme na kostečky. Na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje, ve kterém nejprve necháme osmahnout piniové oříšky. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata, rozinky a nadrobno nakrájené ančovičky, přidáme protlak passata di pomodoro a za občasného míchání vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti můžeme přidat nadrobno nakrájenou feferonku a osolíme.
Ve slané vodě uvaříme těstoviny „al dente“, scedíme, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a servírujeme se strouhaným parmezánem.