sírovec
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
cibule
na nálev:
voda
cukr
sůl
ocet
bílé víno
koření ( bobkový list,nové koření,celý pepř,hořčičné semínko
jalovinky,čili papričky )
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Sírovec nakrájej na plátky asi 2 cm silné, obal v klasickém trojobalu a na oleji usmaž. Usmažené nech na ubrousku, aby se odstarnil přebytečný olej.
Připrav si nálev z vody, cukru, soli, octa, bílého vína a koření. Kyselost a pálivost dle vlastní chuti.
Usmažené houby naskládej do sklenice a prokládej cibulí nakrájenou na kolečka. Cibulí nešetři. Zalej vychladlým nálevem.
Nech v chladu alespoň 5 dní uležet.