3/4 l. mléka
4 vejce
30 dkg. mouky
lžička prášku do pečiva
sůl
4 až 8 lžic slaniny
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mouky s práškem do pečiva nalijeme trochu mléka, aby vzniklo řidší těstíčko. Přidáme žloutky a za stálého kvedlání přisypeme mouku. Vymícháme těsto husté jako na kapání. Bílky osolíme špetkou soli, ušleháme sníh a zlehka jej do těsta zamícháme. Do rozpálené slaniny těsto sběračkou část po části,až všechny omelety,silné asi 1/2 cm. usmažíme po obou stranách.Místo slaniny můžeme pod ně rozpálit tučnšjší uzané vařenémaso. Máme-li libovější,dáme k němu ještě kousek másla nebo sádla.Můžeme použít i salám.Po chvíli omeletu obrátíme.Podáváme se saláty nebo brusinkami.