500 g masa (libové vepřové, nebo drůbeží),
1 velká cibule,
300 g žampionů, čerstvých, nebo kozervovaných,
200-250 g sýru Niva,
1 šlehačka,
1 lžíce hladké mouky,
1/2 kostky masoxu (ne více, je slaný sýr),
1 lžička kari koření (nejlepší od Kotányiho),
1/2 lžičky Podravky,
sůl (méně, viz masox),
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na zpěněnou cibuli na oleji přidáme na plátky nakrájené žampiony,osolíme a necháme pustit vodu a vložíme na kostky nakrájené maso s kari kořením. Vše promícháme, zmenšíme oheň na minimum a přikryjeme pokličkou a dusíme. Nepodléváme! Občas zamícháme a až se šťáva vydusí, podléváme vodou. Když je maso měkké, podlijeme jej tak, aby bylo potopené, rozmělníme Nivu a přidáme spolu s masoxem a Podravkou k masu. Když se sýr rozvaří, zahustíme moukou s vodou. Povaříme 10 minut, vypneme oheň a přidáme šlehačku.
Jako příloha se hodí těstoviny, nebo houskový knedlík.